BINNENMUREN AFWERKEN MET LEEM
– Leem zorgt voor een gezond binnenklimaat doordat het de vochthuishouding
    van het gebouw regelt, het neemt vocht op en geeft af indien nodig.
– Het is een natuurlijk materiaal zonder chemische toevoegingen

Leempleister
Leem is een basisbepleistering die gips vervangt. Het bestaat uit een mengsel van zand, klei, zilt en stro en is volledig vrij van schadelijke stoffen. Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. De klei in leem heeft een schimmelafstotende werking en is ook antistatisch. De leem kan opgesponsd of gepolierd worden of met meerdere natuurlijke sierpleisters afgewerkt worden (zoals o.a. clayfinish). Het pleisteren gebeurt eerder organisch met afgeronde hoeken.

 

Leemfinish
Leemfinish, ook Clayfinish genoemd, heeft het grote voordeel dat je je leemmuur kan afwerken in jouw favoriete kleur, met natuurlijke pigmenten. Het is een natuurlijke sierpleister bestaande uit een mengsel van klei, zand en eventuele toeslagstoffen voor een accent bv strobeetjes. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Clayfinish kan ook op gips en afwerkingsplaten zoals gyproc en fermacell geplaatst worden. ( mits een aangepaste primer)

 

Leemverf
Leemverf is een matte, oplosmiddelvrije muur- en plafondverf. Ze is vochtregulerend. Leemverf wordt aangeboden in een kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren.