BINNEN- EN BUITENMUREN AFWERKEN MET KALK
– Kalk is een watervaste bepleistering voor binnen en die door toevoeging van
    tras ook geschikt is voor buiten ( te vergelijken met
    traditionele buitenpleisters).
– Kalk heeft ook verschillende voordelen voor binnenafwerking. Het heeft een
    natuurlijke schimmelwerende werking. Het kan glanzend en waterafstotend
    gemaakt worden.
– Kalk is een natuurlijk materiaal zonder chemische toevoegingen.
– Naast leem is kalk een van de oudste bouwmaterialen. De Romeinen
    gebruikten het al om hun muren te bepleisteren.

Kalkpleister
Kalkpleister is een ideale grondlaag om muren te bepleisteren. Daarna werken we je muur af met kalkverf, stucco of glanspleister en tadelakt. Kalkpleister zelf kan ook als afwerking gebruikt worden door het toevoegen van kleurpigmenten of door het te mengen met vlaslemen. Stucco of glanspleister is een kalkpleistertechniek met een marmerachtige uitstraling en een fluweelzacht oppervlak. Ze is waterafstotend en wordt afgewerkt met zeep of was. Bepaalde stucco’s kunnen rechtstreeks op tegels worden geplaatst.

Stucco of glanspleister
Stucco of glanspleister is een kalkpleistertechniek met een egaal tot marmerachtige uitstraling en een fluweelzacht oppervlak.
Ze is waterafstotend en wordt afgewerkt met zeep , olie of was. Bepaalde stucco’s kunnen rechtstreeks op tegels worden geplaatst.

 

Tadelakt
Tadelakt is een unieke techniek waarbij een waterdichte glanspleister op basis van luchtkalk aangebracht op wanden of vloeren. De techniek is al honderden jaren oud werd oorspronkelijk in Marrakesh gebruikt voor het waterdicht maken van drinkwaterreservoirs. Later werden er ook badhuizen en paleizen mee bepleisterd. Tadelakt kan gebruikt worden als vervanging van faience tegels of als accentmuur en kan ook buiten worden toegepast.

 

Kalkverf
Kalkverf bestaat uit kalk en caseïne, en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Kalkverf geeft aan de muren een klassieke, duurzame afwerking die de ondergrond toelaat om te ademen. Met deze verf kan je een fijne en egale afwerking verkrijgen. Ook een levendig oneffen resultaat is mogelijk. De subtiele kleurnuances typisch voor kalkverf geeft het z’n eigen karakter.

Kalei
Kalei is een eeuwenoude schildertechniek ideaal voor buitenmuren.
Een dunne kalkpleister wordt met een blokborstel op de muur aangebracht. Het maakt de gevel slagregendicht en heeft een vullend vermogen. Het geeft een authentiek uitzicht en is ongetwijfeld een esthetische meerwaarde voor de gevel.